Royal Dutch Shell Group .com Rotating Header Image

“Grondige reorganisatie Shell”

De Zwitser Voser lijkt nu al zijn stempel te drukken op het concern

27 mei 2009 | 9:37 | door: Jacco Neleman

Nieuwe topman, nieuwe organisatie. Peter Voser neemt naar verluidt Shell flink onder handen.

Om kosten te besparen zou de nieuwe ceo van Shell 30 procent van de senior managers een gouden handdruk willen geven, zo schrijft Shell-criticus John Donovan op zijn website. Die informatie zegt hij van binnen het bedrijf te hebben.

Topman

Bovendien worden de divisies Exploratie & Productie en Gas & Power samengevoegd, wat heeft geleid tot het plotselinge vertrek van Linda Cook (Gas&Power). Vandaag is de top van Shell bijeen in Berlijn.

Voser neemt officieel op 1 juli het stokje over van Jeroen van der Veer, maar de Zwitser lijkt nu al zijn stempel te drukken op het concern. Shell wilde niet op de berichtgeving reageren.

Benedenmaats

Cook zou ook hebben moeten opstappen omdat vier grote institutionele beleggers niet tevreden over haar waren. Zodra het niet meer over gas ging was haar kennis van zaken “underwhelming”, zo schrijft The Times vandaag. De beleggers wilden liever met andere executives praten als het ging om de prestaties van het bedrijf.

Volgens Shell is het besluit over Cook met gezamenlijke instemming genomen en blijft de Amerikaanse nog tot eind juni aan bij Shell. Per 1 juni maakt ze echter geen deel meer uit van de raad van bestuur.


Benieuwd hoe de loopbaan van de aankomende chief executive officer(ceo) van Shell er uit ziet? Bekijk het profiel van Peter Voser en het bedrijf op FEM.nl:

 

This website and sisters royaldutchshellplc.com, shellnazihistory.com, royaldutchshell.website, johndonovan.website, and shellnews.net, are owned by John Donovan. There is also a Wikipedia segment.

Comments are closed.